OM VARDEN MASKIN

Vi er et entreprenørfirma med base på Varden, midt mellom Ogna-Brusand. Vår hovedfokus er utgraving av tomter i Stavanger, Sandnes og Jæren. Våre ansatte er fagfolk med over 20 års erfaring og i arbeidet vårt bruker vi topp moderne utstyr.

Det hele startet i 1981 hvor Tor Olsen startet å jobbe hos Stangeland Maskin frem til 1995. Han starta å kjøre dumper og gikk videre over til gravemaskin. Fra brøyt X20Tl videre til brøyt X21Tl.

Tor og Sølvi overtok Varden Gard i 1997 og kjøpte en brukt BrøytX21TL som sin aller første maskin. De hadde denne frem til 2001. I 2001 kom den første nye maskin til gården, en Komatsu PC210LC-6. Denne ble brukt inne i bruddet. Det begynte med blokk-steiner som skulle være til benkeplater til kjøkken.

Cat 312 var neste maskin inn på gården, den kom i 2004. Denne hadde de frem til 2007. Da ble den erstattet med en Cat 320. Den ble brukt til å opparbeide Vardatua hyttefelt, utgraving til diverse boliger i nærområdet samt opparbeidelse av området på Ogna Camping.

Julen 2014 ble det kjøpt inn en Cat 320 som erstattet den gamle 320. Denne maskinen er i bruk den dag i dag.

Etter og ha drevet som enkeltmannsforetak i mange år, startet Tor Varden Gard AS i April 2016. Hans svigersønner Kjell Arne Rød og Trond Atle Amundsen startet i jobb hos Tor.

Kjell Arne kjører lastebil og maskin, har fagbrev som tømrer og 5 år som forskalingssnekker.

Trond Atle Amundsen kjører gravemaskin og lastebil, har fagbrev som anleggsmaskinfører samt mellomlederskole og prosjektlederskole. Har jobbet som anleggsmaskinfører fra han var 18 år. Stort sett jobbet med utgraving av tomter i Stavanger, Sandnes og Jæren.

ANSATTE

Tor Olsen